f238b8a8b3ffaa77ae4a5da50d0b9bfc

e8c2a5bc2acfa1e99b0c69278000a104

Vi känner ju alla till klassikern när man i ett sällskap, har trevligt ihop, stämningen är hög och alla mår bra tills dess att någon gör entré och förtrollningen är bruten. Eller vise versa. Stämningen är tryckt och dämpad tills den där speciella personen kommer in och vänder allt och plötsligt kan alla andas igen.

Fördelen med att bli äldre, en av många, är att man inte behöver tolerera miljöer där någon eller några sänker stämningen. Det behöver man egentligen aldrig göra. Inte i något stadium av livet. Men det blir lättare att göra just det aktiva valet när inte det praktiska som ett jobb man älskar, en familj etc. är mitt ”in the cooking”

Men det är märkligt ändå att vi alls låter det negativa att ha en sån genomslagskraft. Att vi låter det där ruttna äpplet ligga kvar i korgen tillsammans med alla de friska och goda. Jag säger inte att jag genom livet varit supereffektiv på att rensa men just nu befinner jag mig på den plats i livet där jag utan tvekan plockar bort det ruttna äpplet i samma ögonblick som jag ser det. Det skall aldrig få skuggan av en chans att förstöra de andra. Kosta vad det kosta vill…

 

0de51a3b6ce58435419dddff7074dfc7

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: