OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvinnligt och manligt. Jag vet att det känns tryggt att dela in och förpacka. Det skapar en slags tillhörighet och gör det enklare att förhålla oss. Trots att vi vet att det är långt ifrån så enkelt.

Om jag skulle kategorisera mig själv enligt många av våra könskriterier så är jag en solklar man. Jag älskar enkla rena ytor, jag väljer jordiga färger och har absolut inget pynt framme. Jag är praktisk och händig. Bygger, snickrar och målar. Jag installerar mina vitvaror själv. Fixar lampor och el. Händer det något med bilen så försöker jag åtminstone hitta lösningen själv.  Men mitt yttre, med alla, skall vi kalla det, runda former visar tydligt att ni har en kvinna framför er.

Så vore det inte skönt om vi kunde känna oss trygga utan alla former av kategoriserande!? Jag har t.ex. alltid älskat män som har mycket kvinna i sig och ofta önskat att mina gayvänner skulle kunna konvertera. Låt oss mixa och blanda. Vi är alla komplexa och sammansatta varelser.

Eller som världens bästa Pippi säger…man tar lite härifrån och lite därifrån och joxar ihop det så det blir lagom jox…

Älskade Astrid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: