ddd111db3cd904181e754abfebaf7a6a

Jag är fullt medveten om att det är många som tycker att jag förmänskligar mina djur men då ingen egentligen känner mig och när sanningar ofta trattas ner till svart eller vitt så låter jag det passera. Var och en blir salig på sin tro och ingen kan få mig att vika från min. Som min farfar brukade säga…det är bra att ha vänner men den som inte har några ovänner har aldrig haft en åsikt.

Nåväl…jag hade tänkt att lille Gösta, nytillskottet i familjen, kunde må bra av lite social träning så jag anmälde mig till brukshunds-klubben i området. Klubben är kanon och Marie som sköter valputbildningen är super på alla sätt men när jag ser all aktivitet som pågår slår det mig att det faktiskt är som vilken sportklubb som helst där föräldrarna har bestämt att deras barn skall aktiveras.

Och som ni vet…det som appellerar till den ene lämnar näste man helt oberörd. Min förra granne körde motorcross och släpade därför med sig sin son Putte, i full mundering, varje helg trots att han var livrädd. Putte var en blyg och rädd liten kille som älskade att måla och teckna. Ludde, en annan kille, tvingades att segla varje helg trots att han tyckte att vatten var läskigt och helst ville spela fotboll. Förhoppningsvis vågar barnen till slut säga stopp men när det gäller våra djur så är det vår skyldighet att känna in vem det är som gillar det vi håller på med. Jag eller min hund? 

Gösta är till exempel inte det minsta s.k. objektsintresserad och skiter därför fullständigt i vad jag gömmer i skogen så länge som det finns roliga diken som är fulla med vatten och lera. Visst det handlar om träning och det skall vara ordning och reda men det viktigaste är ändå att det är kul! Så hitta något som är genuint kul för dem. Även om det inte blir vad du först hade tänkt dig. Tvinga dem inte till något de inte vill göra. Visa dem hänsyn så blir du belönad med respekt och kärlek. Så enkelt är det.

Vi lämnar relationer som är tråkiga och ointressanta för det som är roligare och mer stimulerande. Djuren kan inte det. De är fast i det som blev. Erkänn att det inte är ett öde man önskar någon. Så se till att göra dina djur lyckliga och trygga. Det är din skyldighet!

 

87f25a48c1d1e021f8aa744258e5ec1f

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s