Asien igen. De asiatiska influenser som tydliggörs så starkt i modevärlden just nu har alltid funnits med i arkitektur och formsammanhang och det här är magiskt…

Masayoshi Oya är en ung keramiker från Tokyo som studerat keramik vid Aichi Prefectual Seto Yogyo och sedan 2007 vid Capellagården på Öland. Men Oyas formgivning låter sig inspireras av den japanska Zenträdgården.

”The making of ceramics consists of two processes. One process is firing. And the other is cooling. So I want to express like cutting in between those processes. And at that time I am interested in motion and motionlessness. So I tried to recreate those two phenomenons and mix between by using glazes. This gives the beholder an experience of the objects melting and running down surface, colour, texture. I express that through the bowl and the shape of the bowl. I want to express beauty in daily life and the bowl shape combines the best properties of function and beauty.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: