Pablo-Beglez

Isolering och karantän har inte förändrat särskilt mycket i mitt liv men det har funnits lite mer tid över till dokumentärtittande trots allt. Något som visat sig lika inspirerande som nedslående. En, av det senare slaget, handlar om Trumps anhängare och teorin kring varför och hur han kunde komma till makten.

Dokumentären är, kanske inte så förvånande, fylld av konspiration och vit makttänk. Man får möta vita personer som lever på bidrag i sina trailers och som är rädda för att den ”vita rasen” skall dö ut, vilket enligt dem skulle innebära ett världsligt förfall, allt medan hårt arbetande personer, med mörkare hud, ta hand om deras sopor och på så sätt får just det i vardagen att att fungera. (Jag säger inget om bidragstagande. Det är säkert lättare att hamna där än man tror. Men att samtidigt sätta sig på höga hästar rimmar extremt dåligt i min värld)

Att hudtoner eller det land du är född i kan och får ligga till grund för någon bedömning överhuvudtaget är helt ofattbart för mig. Det som att handla mat i den affär som har den snyggaste matkassen och bortse helt från kvaliteten på innehållet. Det gör mig obekväm över att vara människa och jag vet att det är tjatigt att höra men det får mig att älska djur allt mer.

För dem spelar det ingen roll om du är vit, svart, rosa eller gul. Om du är framgångsrik, fattig, snygg eller gammal. Där spelar det enda viktiga roll och det är att du är god. Att du har ett stort hjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: