08d097853f2ddd33f35f37a9052d94b6--save-animals-extinct-animals

Det finns två kategorier av människor som jag är väldigt misstänksam emot och som jag aldrig skulle ha i mitt liv. Den ena är människor som aldrig ler och den andra är de som inte tycker om djur.

Jorden går väl inte under om någon inte ler även om tillvaron skulle vara näst intill olidligt trist men när det gäller de som säger sig ogilla eller till och med hata djur då ringer alla mina varningsklockor. Det kommer aldrig att komma in en person i mitt liv som har den uppfattningen. Inte som vän, inte som kollega, inte som…någonting

Det är utan undantag viktigt att respektera allas åsikter, känslor och tro. Bristen på respekt och förståelse har satt oss där vi är idag så det är viktigt att reflektera över det vi är så snabba med att fördöma. Men det innebära inte på något sätt att vi måste tycka om det. Eller ens riktigt förstå. Men vi måste våga lyssna, ta in och reflektera. Det är vår skyldighet.

Men när det gäller ogillande av djur då sällar jag mig till samma typ av fördömande som jag fördömer och säger att jag aldrig, och då menar jag aldrig, skulle lita på en person som känner affekt mot något annat levande än mänskligheten. Livet har lärt mig att de som inte tycker om djur (eller till och med anser sig hata dem) nästan utan undantag besitter ett liknande ställningstagande när det gäller något eller någon annan de inte förstår sig på och därför känner rädsla inför. Det är bara att plocka från listan. Romer, muslimer, överviktiga, homosexuella, svarta, gula, prickiga…you name it.

Ingen blir gladare än jag om någon bevisar motsatsen. Då är jag beredd att ändra mig. Jag lovar. Men tills dess…

209ad3f63356cc5bd263e1ddb2df37f7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: