Sommar i P1 startade något år innan jag föddes så jag har aldrig upplevt en sommar utan sommarprat. Det har blivit en del av en sommar för mig och jag älskar det. Jag älskar en bra berättelse. Jag älskar musik. Så lika självklart som att barn som drömmer om en skådespelarkarriär övar Oscars-tacktal framför spegeln så har jag samlat på mig tillfällen som jag skall ta upp den dagen det är min tur att sommarprata. Det är bara ett problem. Jag är ingen. Jag är inte välkänd och har inte gjort något starkare avtryck rent publikt. Jag är helt enkelt allt för vanlig. 

 
Så när min man fick förfrågan och tänkte tacka nej fick jag, för en split second, en känsla av dolda kameran. Nej?? Vänta nu!? Nej, är inte ens att option här! Nu skall man aldrig göra något utan att hjärtat och övertygelsen finns med så med denna min yttre påtryckning blev det en kämpig process men jag tycker nog ändå att slutresultat blev riktigt bra. Nämnas bör att jag inte la mig i processen överhuvudtaget. Det var ju hans prat. Inte mitt. 


Som ni vet så är jag inte imponerad av kändisskap, status eller pengar. Jag fascineras av intressanta människor. Bra människor. Goda människor. Mixen finns men den är sällsynt. Men det är egentligen oväsentligt för jag är bara en av alla lyssnare och det som är magiskt med Sommar är att det finns något för alla. Men i min värld finns det något som ändå skiljer agnarna från vetet och det är rösten. Det är trots allt radio. Rösten och sättet att berätta är avgörande för om jag skall stanna kvar. Låter det som ett anförande i riksdagen så är jag förlorad som lyssnare och det spelar ingen roll vad du har att berätta.


För att förstå vad jag menar så kan ni jämföra Ingrid Carlbergs och Amie Bramme Seys prat. Ingrid i torsdags. Amie i fredags. Det spelar ingen roll om du har forskat kring Raoul Wallenberg och har en stol i Svenska Akademin om du läser innantill. Amies röst och förmåga att berätta överträffar dig tusenfallt trots hennes unga ålder och i jämförelse ringa livserfarenhet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s