Alla har hittat hem och fått helt magiska nya familjer!!!

Jag kommer att lägga upp några av alla de underbara bilder jag får från alla! De kommer snart…

_________________________________________

Den här chansen får man förmodligen inte så ofta. Sigrid har fått valpar!

När jag för tre år sedan fick chansen att köpa Sigrid så fick jag en hund som visade sig vara smått fantastisk så när en vän tipsade mig om en bekant med en jättefin kille med samma blandning, 50 % Basset Hound och 50% Petit Basset Griffon, vid namn Gusten kände vi båda att det var ett speciellt tillfälle. Och här är resultatet. Sex stycken magiska valpar. Fem killar och en tjej och det här är Sigrids första kull.

Ovan från vänster: Ludde och Love Nedan från vänster: Lisa, Loke, Fester och Frasse

Vad man bör tänka på är att det här är hundar som vill vara med och som vill ha en naturlig och självklar plats i familjen. Jag har inte bråttom så det i särklass viktigaste för mig är att kunna säkerställa att de kommer att få ett riktigt bra och stimulerande liv i kärleksfulla familjer!

När ni hämtar valpen så kommer den vara avmaskad, veterinärbesiktigad, vaccinerad och chippad. Ni kommer också få med en påse av den mat de har ätit, ett litet halsband & koppel och en pläd med dofter av syskonen och mamma.

Lite rasinfo:

Basset Hound är en hundras från Storbritannien. Ursprungligen är den en långsamdrivande jakthund av lågbent braquetyp men den är vanligast som sällskapshund.

Livslängd: 10 till 12 år Vikt: Hona: 20–27 kg, Hane: 23–29 kg Höjd: Hona: 28–36 cm, Hane: 30–38 cm Temperament: Tillgiven, Godmodig, Vänlig, Uthållig, Hängiven, Mild Färger: Trefärgad, Citrongul och vit, Svart och vit, Röd och vit, Brun-vit, Black & Brown

Petit Basset Griffon Vendéen är en hundras från Frankrike. Den är en av fyra strävhåriga drivande hundar av braquetyp som är namngivna efter departementet Vendée i västra Frankrike

Livslängd: 12 till 14 år Vikt: 15 – 20 kg Höjd: 32 – 40 cm Temperament: Vänlig, Livlig, Glad, Öppen, Självständig, Aktiv Färger: Trefärgad, Black and tan, Svart och vit, Gulbrun och vit, Fawn & Black

_________________________________

Värt att notera. Basset Hound är ingen småhund. Det är en kraftfull ras som snarare kan räknas som en mellanstor ras med korta ben. De blir ca. 85-90 cm långa från nos till svansrot. Petit Basset Griffon är något nättare och blir heller inte lika lång i kroppen. Mixen kan naturligtvis anta olika utryck och ärva olika mycket från båda håll. Sigrid, valparnas mamma, har till exempel fått längden av en Basset Hound men PBG:s något nättare uttryck medan Gusten, valparnas pappa, har PBG:s rygglängd men Basset Houndens kraftfullhet. Pälsen är i båda fallen en mix av båda rasernas.

Alla de hundar, av samma mix, som vi har haft nöjet att vara i kontakt med har blivit magiska och karaktärerna har uteslutande varit stabila, trygga, kärleksfulla och oerhört intelligenta. Inget annat än underbara hundar att ha vid sin sida.

Lite kuriosa….Jag har även glädjen att ha Sigrids bror Spike i mina ägor. En HELT fantastisk kille och en bra referens! I vår stora hundfamilj finns även en ren Basset Hound vid namn Sune, Berner Sennen Gösta och en Leonberger vid namn Dante. Så valparna är vana vid andra hundar. Stora som små.