9843d98fcf1ea23f4e446759becf2332

Följer EM i ridsport från Rotterdam och hör Lotta Björe kommentera hästarnas atletiska förutsättningar. Det där är en större och tyngre häst som naturligtvis tröttnar snabbare än en med mycket blod. Det vill säga en lättare och mer smäcker häst.

Jag vet inte hur vi hamnade här på jorden. Allihop. Människor och djur. Evolution, produkter från någons revben eller rentav nedsläppta från universum. Oavsett vilka teorier vi väljer att se som troliga så borde vi ha samma funderingar.

På vilket sätt skiljer vi oss egentligen från djuren? Är vi inte alla varelser på den här jorden. Vi ser inga likheter när det inte passar oss medan män utan att tveka väljer att skylla på rovdrift och testosteron när dom vill förklara och ursäkta sexdrift och närhet till otrohet. Så kallat selektivt tänkande.

Men glöm det. Det jag vill komma fram till är att vi, precis som djuren, har olika exteriöra egenskaper och därigenom är av olika raser. Vi behöver inte ta till extrema jämförelser som en lång och kraftig nordbos olikhet med en kort och tunn asiat. Medge att skådespelerskan Tilda Swinton inte ser ut som något annat än en ädel racehorse med mycket blod medan någon annan är av en helt annan sort.

Om Tilda är en ädel arab så är jag en Ardenner. Med Ardennerns kraftiga benstomme har jag genom ett helt liv, trots avsaknad av fett eller övervikt, ansetts som kraftig och till och med tjock medan vänner med smala ben har kommit undan med sina fettringar runt magen och setts på som smala.

Det hänger med andra ord på benen. Benen is da´shit. Känns orättvist på något sätt. Men nu det är som det är så det är väl bara att kapitulera…

 

994da83ccfc9d6ec8891f4800bb55183

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: