OSMO-COLOR_stylingSusannavento-1024x1374

Jag arbetade under en kort period som butikschef för Norrgavels flaggskepp på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Nirvan Richter som på den tiden fortfarande hette Erik var otroligt inspirerad av Shaker-rörelsen i sin egen produkt-design och det väckte ett intresse hos mig. Deras tanke kring användbara ärliga möbler i all sin enkelhet. Deras strävan efter det avskalade och att bara använda det som absolut behövs stämmer oerhört bra med mina tankar just nu.

Och då pratar vi formgivning. Om Jesus har funnits och om han kommer tillbaka en andra gång återstår att fundera över. Det är en annan femma…

Shaker furniture is a distinctive style of furniture developed by the Shakers, a religious sect that had guiding principles of simplicity, utility and honesty. Their beliefs were reflected in the well-made furniture of minimalist designs.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s